برای مناطق بارانی و مرطوب از چه دوربینی استفاده کنیم ؟

برای مناطق بارانی و مرطوب از چه دوربینی استفاده کنیم ؟

 


در آب و هوای بارانی ، کارکرد دوربین های مداربسته ای که خارج از ساختمان نصب شده اند ، با اختلال مواجه می شوند . اما نصب دوربین در محیط بیرون از ساختمان یک ضرورت می باشد . 
در صورتی که قصد نصب دوربین در محیط خارج از ساختمان را داشته باشید باید قبل از خرید این مسئله را در نظر بگیرید که دوربین خریداری شده دارای قابلیت ضد آب بودن باشد . 
در دوربین های ضد آب به دلیل طراحی مقاوم بدنه دوربین در برابر عوامل خارجی ، این دوربین ها از کیفیت به مراتب بالاتری نسبت به سایر دوربین ها برخوردار می باشند و عمر مفید دوربین در محیط های مرطوب یا دارای گردو غبار نسبت به دوربین های معمولی بیشتر می شود . از طرف دیگر در طوفان شدید ، باد در جهت های مختلف می وزد. در این شرایط باد می تواند قطرات باران را در جهت های مختلف پراکنده کرده و دوربین مداربسته را خیس کند .
هیچ محصول الکترونیکی را نمی توان صد در صد ضد آب دانست . بلکه هر محصولی یک درجه مقاومت خاص دارد که هرچه این درجه بالاتر باشد بر قیمت محصول نیز تاثیر می گذارد . 


از کجا بفهمیم دوربین مداربسته ضد آب است ؟

 


بر روی تمامی دوربین مداربسته استانداردی به نام IP ثبت شده است . این استاندارد برای تعیین میزان مقاومت دوربین در شرایط جوی از جمله بارش برف و باران می باشد. این استاندارد  شامل دو حرف I-P و دو رقم در کنار آن است که درجه حفاظت محصولات را نشان می دهد. IP مخف عبارت ingress protection  است . رقم اول بعد از آن ، نشانگر مقاومت مقاومت در برابر رطوبت را نشان می دهد . 
رقم اول 
0: بدون حفاظت 
1: حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 50 میلی متر 
2 : حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 12 میلی متر 
3: حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 2.5 میلی متر 
4: حفاظت شده در برابر ورود اجسام جامد با قطر بزرگتر از 1 میلی متر
5: حفاظت شده در برابر گرد. غبار 
6: حفاظت شده در برابر ورود ریزگرد 

رقم دوم 
0: بدون حفاظت 
1: عایق در برابر چکه های عمودی آب 
2: عایق در برابر چکه های آب با حداکثر زاویه 15 درجه 
3: عایق در برابر پاشیده شدن آب با حداکثر زاویه 60 درجه 
4: عایق در برابر بارش آب از هر جهت و هر زاویه 
5:  عیق در برابر پاشیده شدن آب با فشار از هر جهت 
6: عیق در برابر پاشیده شدن آب با فشار زیاد از هر جهت 
7: عایق در برابر قوطه ور شدن موقت دستگاه در آب 
8: عایق در برابر استفاده دائمی در آب 

هرچه درجه استاندارد IP در دوربین مداربسته بالاتر باشد ، احتمال نفوذ ذرات گرد و غبار و همچنین رطوبت به داخل دوربین کمتر خواهد بود . در نتیجه ، دوربین طول عمر بیشتری خواهد داشت . 
به طور مثال اگر دوربین مداربسته ای ، دارای استاندارد IP66 باشد، به این معناست که کاملا در برابر ورود ذرات گردو غبار ایزوله بوده و همچنین در برابر بارش باران های شدید و یا هرگونه پاشیدن آب با فشار بالا مقاوم است . 

استاندارد IPبا دوربین مداربسته IP فرق دارد 

 


دوربین مداربسته IPکاملا به اصطلاح استاندارد IP فرق دارد و دو مقوله کاملا مجزا هستند. همانطور که بیشتر ذکر شد، استاندارد IPدر دوربین مداربسته ، مقاومت دوربین را نشان می دهد . حال ممکن است دوربین مداربسته ، آنالوگ باشدیا دوربین تحت شبکه (IP) .
وقتی می گوییم دوربین مداربسته IP ، منظور دوربین های مداربسته ای هستند که برای انتقال اطلاعات از بستر شبکه استفاده می کنند حال این دوربین های تحت شبکه ممکن است استاندارد های IP متفاوتی داشته باشند.